Elitserien historik - GLTK

Elitserien historik

Elitserien 2019!

Vårt Damlag gjorde en bra återkomst till elitserien efter ett år i Div 1. Fyra av våra tjejer från förra årets trupp  lämnade oss för spel och studier på college i USA vilket gjorde att vi fick förstärka laget med två duktiga juniorer från Norge. Det unga laget kring ankaret Marina Yudanova slutade som femma i tabellen. I laget ingick: Marina Yudanov, Vanessa Widell-Ersös, Hedda Gurholt, Matylda Byrlov, Frida Weijerman, Lisa Andersson, Viktoria Leth samt Matilda Hamlin.

Matcher:

GLTK              vs Helsingborg                    1-5

GLTK              vs Näsbypark                      3-3

Enskede         vs GLTK                               3-3

Taberg          vs GLTK                               0-6

GLTK              vs SALK                                4-2

Upsala           vs GLTK                               5-1

Fair Play        vs GLTK                               6-0

                                        Herrlaget Svenska Mästare !

Efter en stark grundserie där laget slutade tvåa efter Fair Play i tabellen blev det en rafflande final mot Malmö laget på deras hemmaplan. I grundserien vann besegrade dom oss med 4-2 och med tanke på att dom förstärkte laget ytterligare med dansken Fredrik Nielsen inför finalen så var dom klara favoriter. Det såg länge ut att inte gå vår väg men vid ställningen 1-3 lyckades vår veteran Niklas Timfjord med konstycket att rädda åtta matchbollar, mot just Nielsen, och vinna matchen i ett matchtiebreak med 17-15. Christian Samuelsson utjämnade matchen genom att besegra Gustav Hansson med 10-8 i matchtiebreak. Ställning alltså 3-3 och för första gången i elitseriens historia fick matchen avgöras i ett matchtiebreak i dubbel. Vi ställde upp med Christian Samuelsson/Markus Eriksson som bara förlorat en enda dubbel de sista två åren i elitserien medan Fair Play mönstrade den svenske DC spelaren Andre Göransson tillsammans med Nielsen rankad 48 på ATP dubbelranking.

Efter en bra start lyckades våra killar hålla undan och vinna med 10-8.

Vilken stämning det var i hallen, våra medresta supportrar trummade och hejade med en sådan intensitet att det kändes som om det var en hemmamatch. Tack för det stödet vilket med största säkerhet bidrog till segern, den första på sexton år !

Följande spelare ingick i laget: Markus Eriksson, Christian Samuelsson, John Hallquist Lithen, Oliver Johansson, Niklas Timfjord, Johan Beigart, Olle Wallin samt den spelade coachen Jesper Brunström.

Matcher:

Växjö             vs GLTK         0-6

GLTK              vs SALK          5-1

GLTK              vs Elfsborg    6-0

GLTK              vs Solna         4-2

Fair Play        vs GLTK         4-2

GLTK              vs Upsala       6-0

KLTK              vs GLTK         2-4

Final

Fair Play        vs GLTK         3-4Skapad av Dogwash Reklambyrå