Elitserien historik - GLTK

Elitserien historik

Elitserien 2015!

 

Så var det åter dags för en ny intensiv period av lagmatcher i Elitserien.

Årets serier ser jämna ut på pappret och klubben mönstrar starka lag på både dam- och herrsidan.
Här följer en kort beskrivning av årets trupper och vad ni som kommer och hejar kan förvänta Er av hemmalaget!

Tjejerna som står i frontlinjen i år är:

Julia Rosenqvist
Med sin hårda serve och sina hårda grundslag cementerar hon fast en rädsla i motståndarens ögon innan denna ens äntrat plan, likt ett lejon som valt ut den skadade antilopen att jaga. Rykten säger att väl inne på plan förvärras denna rädsla för varje boll som går och att det är bättre att fly än illa fäkta!

Jasmina Tinjic
Varit skadad en längre tid men är nu tillbaka i ringen med matchkläderna på. Flyttade till Göteborg och GLTK för kärlekens skull vilket vi, men knappast ni motståndare i elitserien kan vara väldigt glada för. Med sitt toppade och säkra spel tröttar hon ut motståndarna och blir en bollvägg som är, för att uttrycka mig milt – omöjlig att slå igenom. Ger bara skadorna vika så tror vi att vägen tillbaka till topp 200 ligger utstakad.

Andrea Raaholt
Vår Norska representant i laget. Tredje året i rad Andrea representerar oss. Hon hälsar kort och koncist att vinna över svenskor står högre upp på listan än 17e maj firande och julafton. Kommentarer känns överflödiga, ni förstår hur oerhört farlig hon kommer bli.

Matilda Hamlin
”Gudaforehanden från Jönköping mosar igen” det skulle kunna vara ett citat om Matilda direkt hämtat från Eurosports hemsida. Väl inne på plan förvandlas denna lugna och trevliga tjej till Hulken och får helt oanade krafter för att kunna riva ett helt hus och få motståndare från norr till söder att darra och skaka i benen av skräck. En laghöjare och fighter som vem som helst kan lära sig utav med sin envishet, noggrannhet, disciplin och jävlar anamma som hon tillför till laget.

Valeria Berner fd. Osadchenko
När undertecknad inte visste mer än vad frostiesflingor, marmeladmackor och Oboy var körde Valeria alternativ fysträning i form av fånga varg med händerna. Fostran i ett av världens kallaste, kargaste och hårdaste klimat, i den mörkaste delen av Sibirien där Mordor jämförs med Torekovs badstrand för barnfamiljer. Har lett fram till en enda sak – Elitserien 2015.

Marina Yudanova
Efter 10 långa år i ide har den halvryska björnen vaknat. Denna hunger på tennis som visats upp sedan återkomsten är remarkabel. Kan med sitt på damsidan lite otraditionella spel göra väldigt stor skada mot vem som helst. En krigare utan dess like och spel förstörare. Vid en första anblick av Marinas spel kan man ana att hon har studerat Stan Wavrinkas enhandsbackhand i detalj, men källor från Schweiz säger dock att det har varit helt tvärtom..

 

På herrsidan stoltserar vi med följande spelare i årets manliga upplaga:

Daniel Appelgren
Väggen från Borås som får Nishikori att framstå som klumpig och långsam har inför årets elitserie ställt in bollmaskinen på hörn/hörn med maximal hastighet. Kommer med magisk form i ryggen och med sina blixtsnabba fötter samt med en spelförståelse från högre makter blir han oerhört svår att rå sig på.

Nicklas Timfjord.
En av världens bästa H35 spelare och vårt ankare i GLTK truppen som numera också kan titulera sig yogainstruktör? ”Timpa” är van vid blöjbyten och gnäll så att han tar på sig papparollen i laget känns helt given. Med sitt luriga spel och kattlika smidighet toppat med all sin rutin blir han snabbt en mardrömsmotståndare för ja, precis samtliga spelare i elitserien. Undrar någon vilken häst som är snabbast i lördagens V75trav så har Timpa svaret.

Johan Beigart
Unospecialisten från dom småländska skogarna blir bara bättre med åren. Med sitt udda och rutinerade gubbspel komponerat med en sylvass serve/volley vet man aldrig vad ”Beigan” kommer hitta på härnäst. Han sätter griller i huvudet på juniorerna i samma utsträckning som en professor i matematik gör. Stark spelar som blir ännu bättre starkare i lagspel och är kepsen bak och fram?
Då är Johan livsfarlig.

Pierre Bonfre
Många känner till Pierres oerhört vidriga spel att möta. Efter 30min mot Pierre vill man bara av banan och gråta ut i mammas famn. Undertecknad är tacksam att denna vänsterhänta forehandslugger är på vår sida nätet. Gör nu sitt tredje år på läkarlinjen och detta innebär också att Pierre kommer ta på sig fysiorollen för laget fullt ut. Tränarstaben har sedan Pierre påbörjat sin utbildning uppmärksammat en hårdare serve, mer precisa grundslag, stabilare nerver och en ökning av längd.

Jesper Brunström
Lagets egen Cornelis Vreeswijk som förutom att sjunga falskt också bidrar med stort laghjärta, bra vattenbärning och en medioker backhand. Jespers främsta merit är att han är lillebror till dubbelkungen Johan Brunström.

David Norfeldt
Yngste i skaran i den inom tenniskretsen så välkända och respektingivande Norfeldt familjen. Från att förra året varit en spinkig liten pojke så verkar det som att detta år varit 1095 dagar långt för David som nu gymmat sig till ett oerhört confidence som han tar med sig in på banan. Storlek 43,5. Skostorlek tänker ni? Fel – Det är Davids bicepsmått.

Nyförvärv
Christian och Eric Samuelsson
Nu när brödraparets favoritställe – Glasskiosken på Åhus badstrand har stängt för säsongen och en flytt till Göteborg har skett blir det oerhört intressant att följa brödernas framfart. Om Bob & Mike hade servat som Karlovic/Isner hade vi där kunnat få en jämförelse med hur det har sett ut för ”The Åhus Brothers” på träningarna inför elitserien. Det har Inför serien slipats extra mycket på servess, inbrytningar, bröst mot brösthopp och ännu mer servess.

Skador

Viktor Stjern
Ett stort avbrott för i år och ett väldigt tråkigt besked att behöva ge är att ett av GLTKs största laghjärtan Viktor Stjern inte kommer till spel. Den officiella förklaringen är att studierna tog honom till Spanien denna termin, men genom säkra källor och följning av hans instagramkonto ger det dock mest skepnaden av att vara en enda lång solsemester med det motsatta könet.

Gusten
Den evigt unga legenden av svensk tennis Magnus Gustafsson, mentor för spelarna i laget och med ett minst lika stort laghjärta han. Har tyvärr dragit på sig känningar i ryggen när han i konstant motvind sprang tre maraton i rad. Det borde väl kroppen klara av var en kommentar som slank förbi. Vi hoppas på det bästa men kommer givetvis också bli ett stort avbräck för oss om ”Gusten” inte kommer till spel.

Sam Taylor
Grabben som är stöpt på dom hårdaste gatorna i Göteborg och som har ett nästan ogenomträngbart grundspel har tyvärr blivit tvungen att ställa in resten av säsongen pga av en långdragen handledsskada. Vi lider med Sam, men efter att Sam nu helt kommer att bosätta sig längst ner i gruvan och rikta in sig på att bli ett fysiskt monster inför starten av säsongen 2016 så tror vi att det kommer bli ett mycket framgångsrikt år!

 

 

 

Elitserien 2014

Från början var målet för Elitserien 2014 att damerna skulle klara sig kvar. Men efter en grym start och målet i hamn efter endast 3 matcher ställdes nu siktet mot final. Dit nådde vi inte riktigt men totalt sett en oerhört bra serie av tjejerna!

Det visade sig tidigt att tjejerna hade skött sin höstträning väl och i de 3 inledande matcherna haglade de vinnande slagen på ett sätt som mer påminde om SM-guld än om bottenkamp. Samtliga i laget fick vara med och vinna matcher och det var med gott själförtroende som tjejerna välkomnade Fair Play och Helsingborg till GLTK för match 4 och 5. Vinst eller kryss i någon av dem och SM-finalen skulle vara rejält inom räckhåll.

Mot blivande mästarna Fair Play fanns inte mycket att göra men mot Helsingborg med Sveriges två bästa tjejer de senaste 10 åren, Johanna Larsson och Sofia Arvidsson i laget levde matchen länge. Det slutade till slut 2-4 men med maxutdelning och lite stolpe in kunde resultatet åtminstone varit ett kryss.

Efter detta hamnade tjejerna i lite av ett ingemansland i tabellen bakom suveränerna från Skåne. Laget drabbades också av en del skador och sjukdomar vilket gjorde att t.o.m coach Erika fick snöra på sig skorna inför sista omgången. I en jämn tabell förlorades sista matchen mot Lidköping vilket var skillnaden mellan en 3e och en slutlig 5e-plats. – Men i slutändan är ändå tjejerna nöjda med serien och att huvudmålet att hålla sig kvar klarades, till nästa år lovar vi att komma ännu starkare, hälsar spelande coach Erika.

Länk till tabellen: http://seriespel.tennis.se/division.php?dID=7158

IMG_1418.JPG

Jasmina, Matilda, Julia, Hanna, Valeria och Andrea på gott humör!

Div 1!

Som tidigare rapporterats så började vårt unga lovande div1-lag med 2 segrar och 2 oavgjorda matcher. Coacherna Blago och Louise har matchat 5 olika tjejer som alla visat framfötterna. Inför sista helgen i Lund hade tjejerna chansen att vinna serien vilket är ett kvitto på vår fina bredd på damsidan. Väl i Lund spelades otroligt jämna matcher som resuterade i ytterligare 2 oavgjorda matcher.

Detta innebär att tjejerna gick obesegrade genom serien och endast slutade en poäng efter segrande ATL Lund. – Vi är mycket nöjda hur tjejerna har kämpat sig igenom många tuffa matcher under serien och att gå obesegrade är väldigt bra gjort. Vi har ett ungt lag som bara kommer att bli bättre och bättre. I år har vi lärt oss mycket om hur man spelar oavgjort, men nästa år är vi alla överens om att det är vinna som gäller, hälsar de båda coacherna!

Länk till tabellen: http://seriespel.tennis.se/division.php?dID=7162

bild 1

Julia, Marina, Blago, Sofia och Elin på filten i Vänersborg! (på bilden saknas assisterande coach Louise)

Herrarnas elitserie 2014 var den klart tuffaste på många år och blev precis så jämn och spännande som vi hoppats på! Den fick dessutom ett lyckligt slut och killarna som på förhand var lite underdogs har imponerat!I 2012 års elitserie deltar GLTK med både ett herr och ett damlag. Dessutom har vi ett damlag i division ett. Här nedan kan du följa serien. Resultat och tabeller följer du här:  http://seriespel.tennis.se/division.php?dID=7110

På pappret var årets serie extremt oviss. 2 givna topplag i Upsala och Fair Play men bakom dem, 6 lag med mer elle rmindre lika starka trupper. Vi hade i år en spännande trupp, med rutinerade Johan, Viktor och Nicklas ackompanjerade av unga hungriga Sam, Daniel och David. Men matchovanan var ett stort frågetecken och även sårbarheten för skador. Det stod tidigt klart att det gällde att vinna rätt matcher.

Därför gjorde det inte så mycket att vi inledde med 2 stortorskar mot finallagen Upsala och Fair Play. Alla våra spelare var i behov av matcher och vi kunde slipa formen inför kommande ”måstematcher”.

Och vilka ”måstematcher” det blev. Hemma mot Trollbäcken respektive Lidköping togs två livsviktiga 4-2segrar som lade grunden till det klarade kontraktet. Vi var bäst när det gällde och hade på de två matcherna 5-0 i supertiebreak. Bla räddade Viktor/Nicklas matchbollar i båda sina 1a-dubblar.

Detta följdes upp av ett kryss borta mot Näsbypark, förlust hemma mot KLTK innan dagen D var kommen och sista matchen hemma mot SALK. Tabellen analyserades i timmar och det var en djungel med möjliga scenarion då 4 lag slogs om 2 platser, men för att vara på den säkra sidan så behövdes minst ett kryss mot redan klara SALK.

SALK mönstrade ett tufft lag ledda av bl.a. sverigeettan Elias Ymer. Men än en gång visade vi hur starka vi är i hemmaborgen och till sist hade Daniel 6-3 5-0 för att fixa krysset och därmed säkrat kontrakt. Men för att bli en riktig hjälte väntade Daniel till 5-4 innan han avgjorde till C-hallens stora jubel!

En härlig upplaga av årets elitserie var därmed över. En stor bedrift av killarna som alla drogs med småkrämpor och dessutom en stukad fot på Timfjord och ryggskott på Sam.

– Laget visade under hela serien mycket hjärta och en bra lagkänsla, något som absolut var nyckeln när det drog ihop sig till tighta lägen. Dessutom kul att flera olika spelare fick vara med och bidra och det var hela tiden olika matchvinnare! Ni lägger vi fokus på julskinkan, hälsar coacherna Klas och Stiff.

bild (12)

Ulf, Daniel, VIktor, Johan, Nicklas, Klas, Pierre, David och Sam har mått sämre!

Vi längtar redan till nästa år!

Elitserien damer

Div.1 damer,

Elitserien Herrar

Semifinalförlust mot Fair Play avslutar herrarnas Elitserie 2013

En andraplats i pool B betydde bortamatch mot segrarna i pool A, Fair Play TK i slutspelet . En mycket tuff uppgift då malmölaget är storfavoriter till årets titel.

I första omgångens singlar hade varken Pierre Bonfré eller Joachim Bjerke någon verklig chans. Det betydde nu inte att de båda GLTKárna spelade dålig tennis utan det var snarare motståndet som var för tufft. Pierre fick stryk av Andreas Vinciguerra och Joachim Bjerke av Pablo Figuroa.

Efter 0-2 var det Viktor Stjerns och Nicke Timfjords att komma in i matchen. Båda spelarna gjorde mycket bra idrån sig och det såg ett tag ut som om GLTK kunde reducera till 2-2. Nicke hade första set och serven vid 5-3 i andra men Ervin Eleskovic kunde trassla sig ur greppet och vinna i matchtiebreak. På förstsingeln tog Viktor Stjern en ny meriterande seger när han besgrade årets Wimbledonvinnare i dubbel, Fredrik Nielsen. I ett avgörande matchtiebreak kunde Viktor i stor stil spela hem matchen.

Dubblarna behövde vinnas av GLTK i stora siffror för att det skulle bli en spännande set- och gameräkning. Det visade sig vara en alldedes för svår uppgift då Fair Play visade sig allt för svåra. Malmökillarna vann båda dubblarna enkelt. Helt outstanding var Wimbedonmästaren Nielsen.

En tredjeplats skall laget som hade som målsättning att stanna kvar i serien vara mycket nöjt med. En bra laginsats av alla grabbarna där alla bidragit såväl på som utanför banan.

Lagbild 1 2012

 

Herrarna redo inför semifinalen

Under måndagen reser herrana till Malmö för semifinal mot Fair Play TK. En tuff men inte omöjlig uppgift för grabbarna.

Fair Play lägger stor kraft, inte minst ekonomiskt, för att få ihop en bra uppställning. Och det märks tydligt när man läser laguppställningen.
1. Fredrik Nielsen, dansk etta och dubbelmästare i Wimbledon
2. Andreas Vinciguerra, svenskt Davis Cup ankare
3. Ervin Eleskovic, det eviga ”underbarnet” som nu börja närma sig en ålder som gör att en ny epitet behövs
4. Pablo Figuroa, dominant på de svenska tourerna.

Mot detta ställer GLTK upp med ett lag i fin form och grabbar som är fyllda med självförtroende. Laguppställningen ser ut så här:

1. Viktor Stjern, ur GLTKare med stort seriehjärta och som kommer till spel efter mycket meriterande segrar i grunsspelet. (Se intevju med Viktor på tennis.se )
2. Pierre Bonfré vår egen blivande doktor som på något vis hittat storformen i anatomiböckerna. Han har därför vunnit fyra av fem andrasinglar.
3. Nicklas Timfjord, den evigt unge baselinern som sin vana trogen vunnit de flesta matcherna.
4. Joachim Bjerke, norsk mästare från vår utbytesklubb i Norge, Oslo TK. En ung spelare med en bra arm som kan överraska och som vi hoppas kunna knyta till klubben för framtida spel och träning.
5. Johan Beigart, ny tränare i GLTK, som under sin collegetid i USA verkligen utvecklat sitt dubbelspel.
6. Melker Svärd, också han en ur GLTK-spelare med ett hjärta för klubben. Har visat ständigt ökad form under hösten. En form som han kommer ha användning för när han till våren startar sin collegeutbildning.
7. Tentande på Högskolan i Borås finns dessutom Henrik Norfeldt som återigen gjort en kanonsäsong med fina vinster i både singel och dubbel.

17.00 startar matchen. Den spelas på två banor med start för singel 2 och 4. Därefterspelas singel 1 och 3 och avslutningsvis dubblarna. Matchen kan du följa på livescore på tennis.se.

 

GLTK femma i damernas elitserie.

Inför sista helgen i Helsingborg spelade GLTK´s damer för en plats i nästa års elitserie. Det krävde en oavgjord match av de två för att säkra kontraktet. De båda anrika stockholmsklubbanrna Kungliga och SALK var de lagen som stod för motståndet under helgen.

På lördagen möttes GLTK och Kungliga påde snabba filtbanorna. GLTK kunde vinna både första- och andrasingeln genom fantastiskt bra spel av toppspelarna. Emilia Granström inledde med en mycket meriterande seger mot Paulina Milosavljevic, långt högre rankad än Emilia. Valeria Osadchenko följde upp med en stark vinst mot Fed Cup spelaren Hilda Melander. På tredjesingeln hann Ajla Beram inte med på filten. Fjärdesingeln blev en mycket lång och spännande match där Andrea Raaholt spelade strålande mot starka Caroline Kållberg. Kållberg kunde till sist utnyttja sin lite större rutin då hon vann det avslutande matchtiebreaket med 11-9.

Stockholmslaget är dokumenterat duktigt i dubbelspelet och även denna eftermiddag visade det sin kapacitet. Framför allt visade Hilda Melander i förstadubbeln hur dubbel skall spelas och hur nätet skall ta. Därför vann Kungliga ganska komfertabelt den dubbeln och tog även i farten även den andra för att säkra segern med 4-2.

 

På söndagen skulle det så avgöras vilken serie tjerna spelar nästa år. Näspypark jagade två poäng efter men GLTK med en bra matchkvot behövde egentligen bara ett par delmatcher för att vara säkra.
Efter första omgångens två singlar stod det ett lika. Emilia kunde inte riktigt nå upp till samma nivå som på lördagen. Nu hade hon ingen lättt uppgift mot Malin Ulvefeldt som visade upp vad som kan vara Sveriges vassaste damserve på den snabba filten. Trots att Emilia hade många breakbollar kunde Malin serva hem matchen i två raka. På fjärdesingeln gjorde Anrea Raaholt en fantastisk upphämtning när hon vände ett 0-5 underläge i först set till vinst i två raka mot Sandra Örtevall.

I andra singelomgången kunde först Ajla Beram visa upp sin fina känsla och enkelt vinna i två set. På förstasingeln hade Valeria Osadchenko samtidigt första set och break i det andra och det såg mycket ljust ut. Att tappa koncentrationen för ett ögonblick i en match på snabb filt kan vara ödesdigert och det fick Valeria erfara. Ett par dåliga games och hennes motståndare Jacqueline Cabaj Awad kunde  hitta spelet och vända och vinna matchen i avgörande tiebreak.

Inför dubblarna var det således oavgjort. Då valde lagledare Ludde Järpmyr en ny uppställning med Valeria och Emila på förstadubbeln och Maria Hamad och Stina Magnusson på den andra. Det visade sig vara ett lyckat drag då GLTK kunde vinna båda matcherna. Nu var det ingen paradseger utan båda matcherna gick till matchtiebreak. Dessa började dessutom just samtidigt vilket ytterligare ökade spänningen i hallen. En härlig laganda blandat med bra spel på de stora poängerna bidrog till att GLTK kunde gå segrande ur de båda kamperna och vinna med 4-2.

Vinsten gav GLTK en fin femteplats i serien. En position som inte bara innebär nytt kontrakt i elitserien utan också att andralaget får spela i division1 även nästa år. Det hade ju varit väldigt trist om det laget skulle efter en jättefin säsong skulle behöva åka ur för att två lag inte kan spela i samma serie.

-Avslutningsvis kan vi se tillbaka på en mycket fin säsong. Tjejerna har spelat bra rakt igen och förutom mot de båda giganterna Fair Play och Helsingborg har laget tagit, eller varit mycket nära att ta poäng mot alla lagen, sammanfattar kaptenen Ludde Järpmyr.

-Det ser också mycket bra ut inför nästa säsong då alla i laget bara är i början av sin karriär och har stora möjligheter att utvecklas under det år som återstår tills nästa års serie drar igång, fortsätter han.

 

Div 1 Damer 2012-12-01 Varberg-GLTK 1-3

Säkrad serieplats inför nästa säsong!

På lördagkvällen säkrade vårt andralag platsen i division 1.

Efter singlarna hade GLTK en 2-1 ledning. Sophie och Elin vann sina singlar övertygande. Anna Pieschl fick se sig besegrad mot en hårtslående Marina Totevska som satte press på Anna genom alla sina första slag i poängerna.

 

Inför dubbeln tog lagledaren Erika ut sig själv att spela, och det tillsammans med Anna, då Varbergs etta Lisa Andersson tog plats i dubbeluppställningen efter en tids skada. Inga break i första set, utan det skulle avgöras i tiebreak. GLTK seger med 7-6 (7-3) och 6-1 i andra.

– En skön seger för laget som verkligen förtjänat att stanna i denna division, menar Erika. Nu hoppas vi att vårt första lag får med sig en poäng imorgon så de också kan stanna kvar i elitserien, fortsätter Erika.

 

Herrarna till slutspel efter 5-1 mot Uppsala

På torsdagskvällen blev GLTK herrlag, precis som förra året, klart för slutspel i elitserien. Genom fin 5-1 vinst mot det starka laget Uppsala TK knep de med en matchs marginal andraplatsen före KLTK.

Serien blev precis så jämn som alla på förhand hade tippat. I slutskedet betydde det att alla lagen inte bara var intresserade av sina egna resultat utan hela tiden också var noga med att kolla ställningen i övriga matcher.

Förutsättningarna för GLTK var att man var tvungna att vinna med 5-1 om KLTK vann sin sista match mot Näsbypark med 6-0. Och det var precis det KLTK var på väg att göra. Därför var varje enskild match oerhört viktig.

Viktor Stjern vann en övertygande och meriterande seger mot Patrik Brydolf i två raka set på förstasingeln. På andrasingel kunde Pierre Bonfré för första gången i karriären slå Daniel Berta. Efter att ha förlorat första set vände och vann Pierre i matchtiebreak.

Nicke Timfjord  visade som vanligt upp elegant tennis och slog komfortabelt Nima Madani i två raka. På fjärdesingeln inledde Joachim Bjerke lite skakigt men när han väl fått rätt på spelet var det ingen tvekan vart segern skulle gå.

Det behövdes alltså en av två matcher då dubblarna inleddes. Den fixade Viktor och Pierre i två raka på förstadubbeln och därmed var det mindre viktigt att Nicke i par par med henrik Norfeldt förlorade i matchtiebreak i den andra matchen.

-Vi har spelat bra hela serien igenom, men det är grabbarnas fantastiska insats mot Kungliga i först matchen som lade grunden till slutspelsplatsen summerar lagledaren Ulf Pettersson.

Damerna spelar avslutande helg i helsingborg

Det väntas en spännande heldg för GLTK´s lag i damernas elitserie. Då skall det avgöras om de kan behålla sin plats i högsta ligan till nästa år. Västerås är i stort sett nerflyttningsklart och skall följas av antingen GLTK, SALK eller Näsbypark.  För GLTK´s del räcker det med en poäng i mötet mot SALK sista dagen. En svår men inte omöjlig uppgift. Skulle det nu inte gå finns det en andra chans om Malmö och Näsbyparks delar poängen.

-Bäst vore det om vi kunde klara det på egen hand, och det tror jag tjejerna kan klara, säger lagledaren Ludde Järpmyr.

Att behålla platsen i högsta serien är inte bara viktigt för förstalaget. Åker man ur får det även konsekvenser för andralaget som och har en avslutning i helgen. Trots att andralaget klarat sig bra i sin serie åker de ur om förstalaget inte håller sig kvar i elitserien eftersom man inte får ha två lag i samma serie.

_Det vore trist att åka ut på det sättet nu när tjejerna har gjort en så bra serie menar coachen (kanske spelande) Erika Olsson.

 

2012-11-28

Elitserien Damer

GLTK-Helsingborg

 

I den enda hemmamatchen i damernas elitserie blev det riktigt välspelade matcher.

Helsingborg kom med sitt starkaste lag, där fick vi se två topp 100 spelare men GLTK gav de verkligen en match.

 

Valeria mötte den 41-rankade Sofia Arvidsson. Valeria hängde med bra och hade några fina lägen men fick se sig besegrad med 6-4, 6-3.

På andra singeln mötte Emilia den 73-rankade Johanna Larsson. Där hade hon precis som Valeria bra lägen att kunna ta ett sett men förlorade med 6-4, 6-3.

Två riktigt bra matcher där Valeria och Emilia pressar världsspelarna till sitt yttersta.

På tredje singeln gav Ajlas kluriga spel nästan utdelning hela vägen men fick ge sig med siffrorna 4-6, 6-4, 5-10 mot Evelina Virtanen.

Fjärde singeln blev lika spännande som Ajlas. Stina spelade på topp och det räckte nästan hela vägen, hon fick ge sig mot Louise Brunskog med 2-6, 6-2, 5-10.

 

Det var fyra riktigt bra singlar som publiken fick se men trots förluster var ändå stämningen god.

 

I Dubblarna toppade Helsingborg första dubbeln med Sofia och Johanna. Valeria och Stina gjorde ett bra första sett men fick ge sig med 4-6, 0-6.

Andra dubbeln blev det förlust med 6-7, 4-6. Samma där en bra match där det lika gärna hade kunnat bli omvända siffror.

 

Trots förlust i lagmatchen ska tjejerna vara nöjda med spelet. Vi pressade verkligen Helsingborg som är ett lag som kan ta sm-guldet.

 

På lördag åker vi till Helsingborg för sista sammandraget mot KLTK och SALK.

 

Efter 6-0 mot Vallda spelar herrarna för slutspel

Tisdagens hemmamatch mot Vallda TK slutade hela 6-0 men innehöll betydligt mer dramatik än vad siffrorna avslöjar.  Med segern kan nu laget rikta in sig på torsdagens match mot Uppsala TK. En vinst där och slutspelet kan vara hemma.

I tisdagens singelspel var två av singlarna snabbt klara. Pierre bonfré och Henrik Norfeldt vann sina singlar i två klara set och GLTK hade fått en bra start. På förstasingeln kom Viktor Stjern fel in i matchen och förlorade genast sin serve. Hans motståndare tysken Zimmerman kunde därmed serva hem setet. Även i andra set fick Valldaspelaren ett tidigt break. Han trodde säkert då att det var klart och att Viktor skulle ge sig. Dock fick Viktor igång fötter och spel och efter mitten av andra set var det bara en man på planen. Avgörande supertiebreak vann viktor klart med 10-4.

Våra ungdomar i all ära men kvällens batalj stod på tredjesingeln där de två trettiofemåringarna Nicke Timfjord och Johan Settergren möttes för kanske hundrade gången. En viss spänning i luften fanns att märka när de två antagonisterna och tidigare klubbkompisarna i GLTK stod redo att börja matchen.

Nicke kunde i två jämna set, 7-6,7-5 vinna matchen och säkra segerna för GLTK. Att de båda spelarna redan uppnått en ålder som kvalificerar dem för veteranspel gick inte att märka. Matchen var mycket välspelad och den störa publiken njöt av många fantastiska poänger. Mest njöt nog de som kunde uppskatta Nickes taktiska finess då han med sitt eleganta spel stod emot Settergrens kanonader.

Vinsten fullbordades då de båda dubbelparen Stjern/Bonfré och Johan Beigart/Joachim Bjerke säkert vann dubblarna.

Nu väntar en mycket spännande match mot Uppsala på torsdag. GLTK har satt sig i förarsätet för att komma tvåa i poolen och gå till slutspel. En vinst med 5-1 mot Uppsala på torsdagen och det är klart. En vinst med 4-2 kan räcka om inte KLTK vinner med 6-0 mot Näsbypark. För i så fall måste vi sätta oss ner och räkna på lagens setkvot.

 

 

 

Äntligen lite flyt för Herrarna

I årets jämna serie är varje pinne mycket värd. Därför kändes 4-2 mot Näsbypark extra skönt. För GLTK ’s del började det bra genom två klara vinster för Henrik Norfeldt och Pierre Bonfre’. Därefter vann Näsbypark två matcher i matchtiebreak och laget började smått känna att det gått troll i årets serie. Både Johan Beigart och Viktor Stjern vann första set men kunde inte hålla hela vägen ut.

 

När dubblarna startade så visade Beigart/Norfeldt vägen och vann riktigt snabbt med 6-0 6-2 och en poäng var räddad. Men laget ville mer och när förstadubbeln gick in i matchtiebreak så visade sig Stjern och Bonfre’ sig från sin allra bästa sida och tog hem breaket med 10-7.

 

Efter vinsten ser tabellpositionen mycket bättre ut. Istället för att ligga i botten av tabellen ligger GLTK nu tvåa. Men, grupp B är så jämn att positionerna när sista bollen är spelad kan vara precis hur som helst med undantaget av Helsingborg som säkert även då innehar förstaplatsen.

 

– Nu ser vi fram emot två spännade matcher hemma på tisdag och torsdag säger coachen Stefan Svensson

 

Div 1 Damer

2012-11-24 GLTK – Åkarps TK 2-2

2012-11-25 GLTK – ATL Lund 2-2

I helgen spelades matcherna i Pixbo.

Laguppställningen ändrades, då Maria spelat för vårt elitserielag, får hon inte enligt reglerna gå tillbaka till division 1.

Vi förstärkte 1a singeln med ytterligare en collegekämpe, Anna Pieschl. I lördagens matcher var vi även utan Elin Rundcrantz som insjuknat i veckan.

Åkarp tog ledningen genom sin 3e singel Kristina Aliliovic som inte gjorde några misstag alls. Louise kämpade väl, och gjorde allt hon kunde för att hålla sig kvar i matchen. Sophie tog hem 2a singeln genom sitt slit vid baslinjen, genom två raka set. Anna besegrade Lina Mårtensson i två jämna set. Lite ringrostig men stark i de viktiga lägen, skön seger för Anna.

Dubbeln var vi aldrig riktig nära, Åkarps uppställning med Mårtensson/Aliliovic var för svår. En viktig poäng dock att ta med sig i tabellen.

 

Igår (söndags) bytte vi spelare på tredje singeln då Elin var frisk. Sophie och Anna på 2a respektive 1a singeln.

Elin vann i klara set 6-2,6-2 mot Vendela Fridh. Lika klara set förlorade Sophie mot en av Sveriges mest lovande 14-åringar, Ida Jarlskog. Ida som säkert blir farlig i vår internationella tävling på GLTK denna vecka (Tennis Europe). Anna fick kämpa ännu mer denna match och det såg bättre ut än igår. Wiveca Swarting fick se sig besegrad när Anna essat in matchbollen i tiebreak 7-1 i andra set. Första blev 6-1. – Det kändes bättre idag, säger en glad Anna. Men Wiveca spelade klart bättre än igår, även hon va nog lite ringrostig, ler Anna.

 

I dubbeln tog Anna initiativet och stöttade Elin till storspel. Det skånska paret Swartin/Fridh fick med sig några ”no-ad” game fler. Dubbeln fick avgöras i ett avgörande matchtiebreak, där Lund startade med 3-0 ledning, GLTK kämpade sig ifatt, men tyvärr fick Lund en 9-6 ledning och tog första chansen att ta hem segern. En välspelad och publikvänlig match. GLTK’s lag tackar för sina trogna supportrar både på läktaren och på bänken på banan bredvid, era applåder kändes som ett enormt stöd.

En seger för GLTK hade betytt att vi varit helt klara för nästa års serie.

Nu återstår en helg i Varberg 1-2 december, och det ska i och för sig mycket till om vi åker ur serien, mycket beroende på hur alla andra lag spelar.

Målet är seger mot Varberg på lördag!

Och före det ska vi heja fram våra elitlag när de spelar hemma tisdag , onsdag och torsdag. KOM IGEN GLTK!

Tuff förlust i Helsingborg

Helsingborg borta på filten i Olympiahallen är alltid en svår match. Det visade inte minst förra årets förlust i slutspelet. Även i år visade sig Helsingborg för svåra. Dock fick skåningarna ta fram sitt allra bästa för att reda ut det.

 

Precis som hemma på GLTK spelades de fyra singlarna samtidigt. På ena sidan spelades singel 3 och 4. Där vann Helsingborg snabbt på fjärdesingeln genom den starke Jonas Berg som enkelt slog Joachim Bjerke. På tredjesingel kunde aldrig Nicke Timfjord bryta Jacob Ahlströms serve och därför kunde Helsingborgaren vinna 7-6 7-5.

 

På den andra sidan skynket gick det betydligt bättre för GLTK. På förstasingeln inledde Helsingborgs Robin Olin första set bra och hade två setbollar. Därefter fick Viktor Stjern igång spelet och kunde vända och vinna i två set. Pierre Bonfre’ på andrasingeln förlorade första set mot Peter Luczak, en gång rankad topp 60 på ATP listan. I andra set blev sedan Pierre bruten i första servegamet men därefter var det bara Bonfre’ på banan.

 

I andradubbeln spelade Nicke Timfjord och Johan Beigart bra men förlorade två tuffa set. Pierre och Viktor hade första set och break i förstadubbeln mot Robin Olin och Luczak och såg ut att gå mot vinst för delad poäng. Någonstans i mitten av andra set vände dock flytet och Helsinborg kunde vinna matchtiebreak och därmed båda poängen.

 

 

Bra start på herrarnas elitserie

En poäng till vardera lagen blev facit när matchen mellan GLTK och Kungliga var färdigspelat. Med tanke på at Kungliga ställde upp med allra bästa laget är en pinne klart godkänt.

Kungliga kom till Göteborg med både Patrik Rosenholm och Michael Ryderstedt, Sveriges två högst rankade spelare om man bortser från Robin Söderling. Till det mönstrade man Fred Simonsson och Tobias Blomgren.

I förstasingeln gör Viktor Stjern en av sina absolut bästa matcher när han i två raka set, 6-3, 6-4 spelar bort Patrik Rosenholm. Även om Viktor är i jättebra form så måste de ses som en stor överraskning att han trycker dit Davis Cup spelaren Rosenholm.

Pierre Bonfré hade den otacksamma uppgiften att möta en storservande Michael Ryderstedt. Pierre hade häng och ett par breakbollar i första set men i det långa loppet blev servarna för tunga och Ryderstedt för bra.

GLTK´s egen poängmaskin Nicke Timfjord hade en tuff match mot Tobias Blomgren  men när matchtiebreaket var färdigspelat hade Timfjord som vanligt visat att gammal är äldst.

På fjärdesingeln möttes den svenska juniormästaren Fred Simonson den för GLTK spelande norska juniormästaren Joachim Bjerke. För GLTK var det naturligtvis trist att Sverige vann i två klara set men vi får trösta oss med att det är skönt att svensk tennis än så länge ligger före Norge.

I dubbeln vann åter radarparet Nicklas Timfjord och Henrik Norfeldt en viktig andradubbel. Förstadubbeln för GLTK med Viktor Stjern och Johan Beigart stretade bra emot Kungligas toppade förstdubbel med Ryderstedt och Rosenholm. Hade GLTK lyckats ta en av två setbollar i första set vet man aldrig hur det kunnat sluta.

Sammanfattningsvis kan man dock konstatera att 3-3 var ett rättvist resultat i en mycket välspelad och välbesökt match

 

 

 

 

Herrarna öppnar mot Kungliga

GLTK´s herrlag står redo att möta KLTK i onsdagens öppningsmatch. På sista gemensamma träningen på tisdagskvällen såg laget bra ut och glädjande nog är alla spelarna helt skadefria.

Riktigt vem som kommer till spel under onsdagen står inte klart.

-Det är ett angenämt problem att behöva välja mellan ett helt gäng friska spelare menar kaptenen Ulf Pettersson.
-Det är inte bara ett bra utgångsläge för dagens match utan för hela serien som är tuff med spel varannan dag, lägger den andra och mycket rutinerade coachen Stefan Svensson till.

I truppen ingår Viktor Stjern, Pierre Bonfré, Melker Svärd, Niklas Timfjor, Johan Beigart, Henrik Norfeld och Joachim Bjerke.

 

 

 

2012-11-18

Näsbypark-GLTK

Dramatik 

Morgonen starta med att Stina inte kände sig helt kurant, ingen feber konstaterades men allmänt hängig.

Inför mötet med Näsbypark blev därför laguppställningen lite annorlunda med Maria Hamad på fjärde singeln. Detta blev Marias Elitseriedebut och som hon gjorde premiären!

 

På andra singeln spelade Emilia mot den estländska spelaren Eva Paalma. Där storspelade Emilia och vann med siffrorna 6-2, 6-3. Man märker att Emilias självförtroende är på topp efter många bra vinster i serien än så länge.

Maria ställdes mot Jennie Brobeck, efter två jämna set fick matchen avgöras i matchtiebreak. Där räddade Maria 2 matchbollar vid ställning 7-9 och vann med 11-9. Riktigt starkt gjort och vilken debut.

 

Detta innebar att ställningen efter de två första singlarna var 2-0 till GLTK.

 

På tredje singeln spelade Ajla mot den norska tjejen Hedda Ödegaard. Heddas spelstil passade inte Ajla som hade svårt att komma in i matchen.

Spännande blev det sedan även på första singeln mellan Valeria och Anette Munozova. Matchen fick avgöras i matchtiebreak, där Valeria fick en tuff start och kom sedan inte ikapp. Siffrorna blev 3-6, 6-3, 3-10.

 

2-2 inför dubblarna.

 

I dubblarna blev uppställningen som tidigare Valeria/Stina på första och Emilia Ajla på andra. Stina kände sig tillräckligt fisk och efter ett par dubblar ihop börjar Valeria/Stina hitta varandra bättre på banan.

På andra dubbeln blev det vinst med 6-4, 6-2. De rörde sig bra och var hela tiden på tårna.

Efter ett mycket bra första set av Valeria/Stina och ett andra set där Munozova/Paalma storspelade var det dags för matchtiebreak. Där var dramatiken hög och bollduellerna ”galna”. Tyvärr blev det förlust 8-10. Trots det en bra dubbel som kunde slutat hur som helst.

 

Nu blir det fortsatt spännande i tabellen och varje match är viktig.

Ett uppehåll till 28 november skadar inte efter hårt matchande.

 

 

2012-11-17

 

GLTK-Västerås
Viktig seger!

 

 

 

De som började dagens spel var Emilia mot Cassandra Wennerström och Stina mot Linnea Björk.
Emilia började lite spänt men kunde sedan köra över motståndet och vann med 6-2, 6-0.
Stina gjorde tvärtom började kanon och blev sedan lite passiv men kunde ändå vinna klart med 6-0, 6-3.
På tredje singeln vann Ajla sin match mot Julia Berg komfortabelt med 6-3, 6-4.
Valeria spelade sin match mot exproffset Åsa Svensson. Efter en del otur i matchtiebreaket fick Valeria se sig besegrad med siffrorna 7-5, 6-7 7-10.
Ställningen efter singlarna 3-1 GLTK.
I dubbeln blev uppställningen densamma som mot Malmö alltså Valeria/Stina på första och Emilia/Ajla på andra.
Det blev GLTK´s första dubbelsegrar och en viktig matchseger över Västerås med 5-1.
Imorgon laddar vi om inför nästa viktiga match mot hemmaklubben Näsbypark.

 

 

Damerna till stockholm för viktig helg
Idag fredag åker damernas elitserielag upp till Stockholm för seriens viktigaste helg. Laget möter Västerås på lördagen och Näsbypark på söndagen. GLTK måsta ha minst ett och hälst båda av lagen bakom sig när serien är slutspelad för att få spela vidare i högsta serien nästa år. Det gör helgen till något av en ödeshelg för årets serie.

Västerås är av många tippat som det lag som skall ligga nederst vi seriens slut. Det betyder inte att laget är ofarligt. Denna helgen får de tillbaka sin andrasingel och på förstasingeln spelar förre sverigeettan och topp 30 rankade Åsa Svensson. Även om hon numera inte är aktiv tävlingsspelare så har hon massor av rutin och håller igång som tränare.

Näsbypark är ett bättre lag än förra året då man förstärkt med en estländska på andrasingeln och en norska på tredjesingeln. En svår nöt att knäcka för GLTK tjererna men en vinst på söndagen betyder med all sannolikhet förtsatt kontrakt.

 

Herrarna vässar formen

På torsdagseftermiddagen var nästan hela herrlaget samlat för en gemensam genomkörare inför seriestarten på onsdag nästa vecka. Formen ser allt bättre ut och Kungliga klubben får verkligen se upp när det smäller onsdagen den 21 klockan 17.00 på GLTK

007

Herrrarnas lag från vänster Henrik Norfeldt, Viktor Stjern,

Melker Svärd, Pierre Bonfré, Nicklas Timfjord, och

Johan Beigart. Saknas på bilden gör Joachim Bjerke.

 

2012-11-14

GLTK-Pixbo TK 

Viktig seger med 4-0!

 

Pixbos lag kom tyvärr med endast två spelare (3 singlar, 1 dubbel), vilket betydde GLTK vinst på tredje singeln genom WO.

I första singeln möttes Maria Hamad och Caroline Nelhage, där Maria höll ledningen och vann i två raka, 6-4 6-3.

Andra singeln tog lite längre tid, där vår Elin Rundcrantz mötte Victoria Candemir.

Efter ett långt första set genom förlust 5-7, bestämde sig Elin helt enkelt för att vägra förlora. Hon vann andra set 6-0 och tredje set skulle avgöras i ett matchtiebreak. De följdes åt och på sin andra matchboll segrade Elin med 11-9.

En skön och välförtjänt seger för Elin!

I dubbeln spelade våra  fd. collegespelare Sophie Sjöberg-Sundström/Anna Pieschl.

De startade övertygande och vann första set 6-2. Andra set tog Caroline Nelhage mer initiativ och dominerade fram till setseger 6-4 Pixbo. I det avgörande matchtiebreaket hade GLTK tjejerna 2-7 underläge, men lyckades kämpa sig tillbaka och vann 11-9.

En betydande seger för kommande lagmatcher. Nu väntar en helgs paus, för att sedan spela i Pixbo 24-25 november.

/Erika

 

Första hemmamatchen

Så är det då dags för årets första hemmamatch. Det är damernas division 1 lag som på onsdagen möter Pixbo TK. Utgången av göteborgsderbyt kan komma att bli mycket viktiig för framtida placeringar i serien. Båda lagen ligger efter första helgen i den nedre regionen av tabellen. Kan GLTK ta två viktiga poäng på hemmaplan kan det bli svårt för Pixbo att komma förbi efterhand som serien fortsätter.

Klockan 17.00 startar matchen. Preliminärt lag för GLTK är Maria Hamad, Sophie Sjöber Sundström och Elin Rundkrantz

 

2012-11-11

Elitserien Damer Malmö Bellevue-GLTK

Idag var det dags att möta hemmaklubben Malmö Bellevue och stämningen var på topp. Efter förlusten igår var vi riktigt revansch sugna.

Klockan 10 startade 2:a och 4:e singeln där Emilia ställdes mot Jennifer Hadjieva och Stina mot Maria Jespersen. Efter ställningen 2-3 i Emilias match var det aldrig något snack och hon vann med 6-3, 6-1. Stina fick se sig besegrad med 6-3, 6-1 mot danskan men gjorde en riktigt bra kämpainsats. 1-1 efter de två första singlarna.

Sedan dags för 1:a och 3:e singeln Valeria mot Gabriele Bertasuite och Ajla mot Cecilie Melsted. När första set var klart i de matcherna såg det inte ljust ut, Valeria förlora 6-4 och Ajla 6-2. Men då visade de vilken riktig lagkänsla de har och kämpade sig tillbaka och båda vann i matchtiebreak båda med 10-4. Alltså 3-1 till GLTK efter singlarna.

Första dubbeln spelades med Valeria och Stina mot det starka dubbelparet Bertasuite/Jespersen där blev det förlust 6-2, 6-3. Andra dubbeln blev en riktigt jämn uppgörelse mellan Emilia/Ajla och Hadjieva/Opitz, efter ett övertygande första set som vanns med 6-2 blev det sedan förlust efter ett spännande matchtiebreak 10-7.

Alltså 3-3 i matcher och en pinne tar vi med oss med mer smak.

 

2012-11-11

Div 1 Damer GLTK-Tabergsdalens TK

Resultat 2-2

En betydelsefull poäng som GLTK knep idag!

Morgonen började inget vidare; Maria kommer till frukosten med feber, och vi får tänka om med laguppställningen.

Det betyder att Sophie går in som 1:a singel, Maja på 2:a och Elin på 3:e. Tjejerna är helt inställda på att ta kampen och kämpa för varje match.

Elin och Maja började båda bra och vann enkelt sina första set. Majas motståndare Fanny Blomberg höjde sig och tog hem andra set 7-5. Tredje set skulle avgöras i ett avgörande matchtiebreak till 10 poäng. Fanny behåller sitt tunga baslinjespel och spelar ut Maja till seger. Samtidigt vinner Elin i övertygande två set.

Inför Sophies singel står det alltså 1-1.

Sophie som var väldigt missnöjd från igår, ville in och visa större spel mot Emma Milicevic, Sverigefyran i 15-års klassen. Emma börjar dock väldigt starkt och tar hem första set genom att ta bollen tidigt vilket stressar Sophie till misstag.

I andra set får Sophie mer utdelning för sina servar, och får bättre längd på sina grundslag, samtidigt som Emma gör en del enkla misstag. Sophie tar hem andra set med 6-2. I det avgörande matchtiebreaket får Emma en bra start och tar en stor ledning, som tyvärr Sophie inte lyckas kämpa ifatt.

I dubbeln går Sophie och Elin in med en härlig inställning och kämpar sig verkligen till en seger som även den avgörs i matchtiebreak.

Fyra mycket glada tjejer avslutar denna söndag med oavgjort och en viktig poäng inför kommande matcher i tabellen.

– Vi ryckte upp oss och kom igen idag, menar Elin, som står för de två segrarna. Lite bittert dock att vi inte fick med oss en lagseger. Men nu är vi igång och längtar redan till nästa match som är hemma på onsdag (14 november) mot Pixbo.

– Kom och stötta oss, hälsar tjejerna!

 

2012-11-10 (kl.23:00)

Elitseriepremiär GLTK-Fair Play

 

Då var det äntligen dags för premiären och det var fem laddade tjejer som kom till Malmö Bellevuestadion.
Matchen spelades på två banor så Emilia Granström och Andrea Raaholt inledde. Två riktigt bra matcher fick vi se där båda två pressade sina motståndare ordentligt.
Emilia förlorade mot Sandra Roma med 6-4, 6-4 och Andrea mot Brenda Njuki med 6-2, 6-4.
Sen var det dags för Valeria Osadchenko och Ajla Behram att gå in på banan.
Valeria fick möta den runt 200 rankade Mervana Jugic-Salkic, gjorde även hon en bra insats men fick se sig besegrad med 6-3, 6-2.
Ajla spelade riktigt lurigt och var nära på att ta hem matchen men förlorade efter matchtiebreak med 10-8.
Med lite flyt hade det helt klart kunnat se annorlunda ut.
Första dubbeln ställdes upp med Ajla och Emilia tyvärr förlust med 6-4, 6-2.
Andra dubbeln ställdes upp med Andrea och Stina Magnusson. Där blev det förlust efter matchtiebreak med 10-8.
Trots att vi förlorar med 6-0 är vi nöjda med spelet och känner att vi är på gång. Imorgon är det mot Malmö och efter en god hotellfrukost kan man inte vara annat än laddad.

 

2012-11-10 (kl.19:03)

Div 1 Damer GLTK – tuff start mot starkt Växjö TS

Div 1 Damer 2012

Fyra glada och taggade tjejer inför dagens premiärmatch mot Växjö TS.

Från vänster; Maja Bengtsson, Elin Rundcrantz, Maria Hamad samt Sophie Sjöberg-Sundström

 

Växjös lag bestående av Gabbi Tepic, Kajsa Rinaldo-Persson, Victoria Pahlett besegrade oss i alla matcher i två raka set.

– Vi mötte ett starkt lag som helt enkelt var bättre än oss idag, säger fd. collegespelaren Sophie Sjöberg-Sundström.

– Vi tar med oss några av de bra saker från idag och givetvis den goda lagandan till imorgon, då vi ser fram emot att möta laget från Tabergsdalens TK.

 

Damerna startar till helgen
Nu till helgen den 10 och 11 november startar elitserien för damer och därmed också division ett. Elitserielaget åker till en helg i Malmö där de möter Fair Play TK och Malmö Bellevue TK. Fair Play TK är regerende svenska mästare och en tuff öppningsmatch.

Målsättningen för i år är att klara sig kvar i elitserien. Laget med Valeria Osadchenko, Emilia Granström, Ajla Beram, Stina Magnusson och andrea Raaholt får en tuff uppgift. Skadade Hanna Börjeson saknas verkligen i uppställningen.

division ett laget med Maria Hamad som ankare åker till Växjö för att möta Växjö TS och Tabergsdalen. Även det en riktigt tuff uppgift



Skapad av Dogwash Reklambyrå