Tennisskola | Tennis Göteborg | GLTK

Tennisskola

OBS! För anmälan, se längst ner på sidan!

Spela tennis i Göteborg – med oss på GLTK!

GLTKs tennisskola bygger på att alla skall få chansen att lära sig spela tennis efter egen förmåga och intresse. Lära genom att lyckas är honnörsord i vår verksamhet.  Vi har därför byggt vår tennisskola i olika nivåer där vi använder olika typer av bollar, olika stora banor och olika typer av racketar.  Grundtanken följer den modellen som det internationella tennisförbundet rekommenderar, nämligen att själva spelmomentet är centralt och utifrån det bygger man på med tekniken.

Boll & MultiSkillz 5-6 år

Boll & MultiSkillz är vår förtennisskola. Det är en introduktionskurs som fokuserar på leken, rörelser i olika form (koordination) och naturligtvis bollen. I förtennisskolan tränar man med mjuka bollar och små racketar. Varje tillfälle pågår i 45 min. Kursen skall ses som en introduktionskurs och efter en eller två terminer fortsätter man in i minitennisskolan. Terminskostnad: 1200 kr.

Minitennisskolan 7-9 år
Minitennisen bygger på mjuka bollar på små planer. Det betyder återigen att möjligheterna att lyckas är större. Även om tekniken tar en naturlig plats i minitennisskolan så är det fortfarande fokus på spelmomentet med bollen i centrum.

Tennisskolan 8 år och uppåt
I tennisskolan ligger fokus allt mer på teknikövningar och då framför allt i den” gyllene teknikåldern” 9-13 år. I tennisskolan så börjar de yngsta med mjukare tennisbollar och varefter styrkan och förmågan tilltar så går man mot hårdare bollar.  Eftersom tennis är en ganska svår tekniksport tycker vi att det är en fördel att efter ett tag spela ett par tillfällen i veckan. Det ger en bättre kontinuitet och en ökad möjlighet att komma framåt i utvecklingen.

Tävlingsgrupperna
Tävlingsgrupperna är för de spelare som verkligen satsar på sin tennis. I praktiken betyder det att man tränar mycket både på och utanför banan, både med klubben och på egen hand. Dessutom är en förutsättning att man tävlar externt och att man när man kommit upp i rätt ålder spelar på en nivå så att man får en sverigeranking.  Eftersom utrymmet i tävlingsgrupperna är starkt begränsat kan alla inte automatiskt vara med utan intagning sker enligt överenskommelse med tränare. 

Speltider och kostnader

Boll & MultiSkillz 5-6 år
Spelar fredagar klockan 15-17 samt lördagar kl.9-11
Terminsstart sker 2 veckor senare än övrig verksamhet, 45 min per gång
Kostnad: 1200 kronor/termin

Anmälan sker via denna länk; Anmälan Boll & MultiSkillz OBS! Länken öppnas ca 1 månad före terminsstart!

Minitennis
Spelar vardagar klockan 14 eller på helger
Drygt 30 tillfällen per säsong(läsår) en timme per gång
Kostnad 2100:-/termin

Anmälan sker via denna länk: Anmälan junior

Tennisskola
Spelar måndag till torsdag 14-17, fredagar 14-19 och på helger
Drygt 30 tillfällen per säsong(läsår) en timme per gång. kostnad beroende på antal tillfällen per vecka enligt prislista.

Tävlingsgrupper
Intresseanmälan: kontakta Klas Ivarsson klas.ivarsson@gltk.se

Anmälan
Anmälan till Boll & MultiSkillz sker via denna länk: Anmälan Boll & MultiSkillz
Anmälan till Minitennis samt Juniorträning (Tennisskola) sker via denna länk: Anmälan Minitennis/JuniorträningSkapad av Dogwash Reklambyrå