Padel - GLTK

Padel

Välkommen till Göteborgs Lawn Padelklubb! Vi har fyra fina inomhusbanor där underlaget är Wpt matta som är mycket skonsamt för kroppen.

Padel är en racketsport som framförallt utövas i Spanien och Latinamerika, men som ökar lavinartat i Sverige. Extra roligt är att så många tjejer börjat spela. Vi har barn från åtta år i vår padelskola och även aktiva åttioåringar i föreningen. Mer info om spelet och regler längst ner på denna sida.

Nu är aktiviteterna i full gång och här kan du läsa mer under respektive flik.

Öppna aktiviteter som alla kan medverka i:

Frukost padel på onsdagar, lunch padel på torsdagar samt tjejpadel på söndagar, vilka alla innehåller både träning och matchspel.

AfterWork Padel (mixed) fredagar. För exakta tider vänligen titta i Matchi.

Läs mer och boka er aktivitet här : Aktiviteter GLTK Padel

Hugo Hedefalk

Head Coach

0763030176

OBS! Om ni inte fått plats i vår Klubbträning kan ni hör av er till Hugo Hedefalk så försöker han skapa en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.

Vill ni ha hålla padel/tennisevent eller kanske en konferens med padel eller tennis som krydda, skall ni höra av er direkt till Martin Waktel. Detsamma gäller om ni är intresserade av abonnemang på padel.

Martin Waktel

Head of Padel

0706118418

OM PADEL

Spelas oftast som dubbel. Singelbanor finns, men inte hos oss.

Sereve måste slås underifrån. Andraserve tillåts precis som i tennis. Linjerna på banan användas bara vid serve. Serve får studsa upp i glasvägg, men om den studsar upp i galler är den felaktig. Man får inte slå bollen i gallret på sin egen serve.

Poängsättning är precis som i tennis.

Boll som träffar väggarna runt banan efter studs i marken, är fortfarande i spel. Det är tillåtet att valla bollen i sin egen glasvägg, över på motståndarens planhalva.

Bollen i padel är i princip samma som en tennisboll, men mjukare.

Racketen har inga strängar, vilket gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff.

För mer information eller för att komma igång med ditt padelspel, kontakta våra padeltränare:

Hugo Hedefalk 076-3030176

Hami 073-9253338

VÄLKOMNA!Skapad av Dogwash Reklambyrå