Tävlingsjuniorer

Tävlingsgrupperna är för de spelare som verkligen satsar på sin tennis. I praktiken betyder det att man tränar mycket både på och utanför banan, både med klubben och på egen hand. Dessutom är en förutsättning att man tävlar externt och att man när man kommit upp i rätt ålder spelar på en nivå så att man får en sverigeranking. Eftersom utrymmet i tävlingsgrupperna är starkt begränsat kan alla inte automatiskt vara med utan intagning sker enligt överenskommelse med tränare.

Tennisgymnasiet
Drivs i samarbete med Katrinelundsgymnasiet. Du kan välja att läsa ekonomi, naturvetenskap, samhällsvetenskap eller vård och omsorg. Du kan även vara elitidrottare och välja att läsa på grannskolan Bernadottegymnasiet. För att komma in på en idrottsutbildning måste du först ansöka till ditt specialidrottsförbund. Sedan söker du till programmet den vanliga vägen – där sker urvalet med hjälp av betyg.

Vad innehåller träningen?
Morgonträningarna måndagar, onsdagar och fredagar 07.30-19.00 är huvudsak fokuserade på tennisspel. Det finns i övrigt väldigt goda möjligheter till fysträning på Katrinelundsgymnasiet. Två gånger per termin görs fystester.

Gör vi tävlingsresor tillsammans?
Ja, 1-2 gånger per läsår åker vi på en gemensam tävlingsresa/aktivitet. Det senaste läsåret åkte vi till en ITF-tävling i Danmark samt hade ett matchutbyte med Tennisgymnasiet i Skopje, Makedonien.

Vad händer efter gymnasiet?
Det vanligaste som eleverna väljer efter studenten från Tennisgymnasiet är att fortsätta kombinera sitt tennisspel med studier på college i USA.

Visa andra träningar

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen på vår webbplats.