Vilka spelare ingår i klubbens Elitserielag?

Elitserien 2015!

Så var det åter dags för en ny intensiv period av lagmatcher i Elitserien. Årets serier ser jämna ut på pappret och klubben mönstrar starka lag på både dam- och herrsidan. Här följer en kort beskrivning av årets trupper och vad ni som kommer och hejar kan förvänta Er av hemmalaget!

Tjejerna som står i frontlinjen i år är:

damer elitserien klar

Julia Rosenqvist
Med sin hårda serve och sina hårda grundslag cementerar hon fast en rädsla i motståndarens ögon innan denna ens äntrat plan, likt ett lejon som valt ut den skadade antilopen att jaga. Rykten säger att väl inne på plan förvärras denna rädsla för varje boll som går och att det är bättre att fly än illa fäkta!

Jasmina Tinjic
Varit skadad en längre tid men är nu tillbaka i ringen med matchkläderna på. Flyttade till Göteborg och GLTK för kärlekens skull vilket vi, men knappast ni motståndare i elitserien kan vara väldigt glada för. Med sitt toppade och säkra spel tröttar hon ut motståndarna och blir en bollvägg som är, för att uttrycka mig milt – omöjlig att slå igenom. Ger bara skadorna vika så tror vi att vägen tillbaka till topp 200 ligger utstakad.

Andrea Raaholt
Vår Norska representant i laget. Tredje året i rad Andrea representerar oss. Hon hälsar kort och koncist att vinna över svenskor står högre upp på listan än 17e maj firande och julafton. Kommentarer känns överflödiga, ni förstår hur oerhört farlig hon kommer bli.

Matilda Hamlin
“Gudaforehanden från Jönköping mosar igen” det skulle kunna vara ett citat om Matilda direkt hämtat från Eurosports hemsida. Väl inne på plan förvandlas denna lugna och trevliga tjej till Hulken och får helt oanade krafter för att kunna riva ett helt hus och få motståndare från norr till söder att darra och skaka i benen av skräck. En laghöjare och fighter som vem som helst kan lära sig utav med sin envishet, noggrannhet, disciplin och jävlar anamma som hon tillför till laget.

Valeria Berner fd. Osadchenko
När undertecknad inte visste mer än vad frostiesflingor, marmeladmackor och Oboy var körde Valeria alternativ fysträning i form av fånga varg med händerna. Fostran i ett av världens kallaste, kargaste och hårdaste klimat, i den mörkaste delen av Sibirien där Mordor jämförs med Torekovs badstrand för barnfamiljer. Har lett fram till en enda sak – Elitserien 2015.

Marina Yudanova
Efter 10 långa år i ide har den halvryska björnen vaknat. Denna hunger på tennis som visats upp sedan återkomsten är remarkabel. Kan med sitt på damsidan lite otraditionella spel göra väldigt stor skada mot vem som helst. En krigare utan dess like och spel förstörare. Vid en första anblick av Marinas spel kan man ana att hon har studerat Stan Wavrinkas enhandsbackhand i detalj, men källor från Schweiz säger dock att det har varit helt tvärtom..

På herrsidan stoltserar vi med följande spelare i årets manliga upplaga:

Daniel Appelgren
Väggen från Borås som får Nishikori att framstå som klumpig och långsam har inför årets elitserie ställt in bollmaskinen på hörn/hörn med maximal hastighet. Kommer med magisk form i ryggen och med sina blixtsnabba fötter samt med en spelförståelse från högre makter blir han oerhört svår att rå sig på.

Nicklas Timfjord
En av världens bästa H35 spelare och vårt ankare i GLTK truppen som numera också kan titulera sig yogainstruktör? ”Timpa” är van vid blöjbyten och gnäll så att han tar på sig papparollen i laget känns helt given. Med sitt luriga spel och kattlika smidighet toppat med all sin rutin blir han snabbt en mardrömsmotståndare för ja, precis samtliga spelare i elitserien. Undrar någon vilken häst som är snabbast i lördagens V75trav så har Timpa svaret.

Johan Beigart
Unospecialisten från dom småländska skogarna blir bara bättre med åren. Med sitt udda och rutinerade gubbspel komponerat med en sylvass serve/volley vet man aldrig vad ”Beigan” kommer hitta på härnäst. Han sätter griller i huvudet på juniorerna i samma utsträckning som en professor i matematik gör. Stark spelar som blir ännu bättre starkare i lagspel och är kepsen bak och fram? Då är Johan livsfarlig.

Pierre Bonfre
Många känner till Pierres oerhört vidriga spel att möta. Efter 30min mot Pierre vill man bara av banan och gråta ut i mammas famn. Undertecknad är tacksam att denna vänsterhänta forehandslugger är på vår sida nätet. Gör nu sitt tredje år på läkarlinjen och detta innebär också att Pierre kommer ta på sig fysiorollen för laget fullt ut. Tränarstaben har sedan Pierre påbörjat sin utbildning uppmärksammat en hårdare serve, mer precisa grundslag, stabilare nerver och en ökning av längd.

Jesper Brunström
Lagets egen Cornelis Vreeswijk som förutom att sjunga falskt också bidrar med stort laghjärta, bra vattenbärning och en medioker backhand. Jespers främsta merit är att han är lillebror till dubbelkungen Johan Brunström.

David Norfeldt
Yngste i skaran i den inom tenniskretsen så välkända och respektingivande Norfeldt familjen. Från att förra året varit en spinkig liten pojke så verkar det som att detta år varit 1095 dagar långt för David som nu gymmat sig till ett oerhört confidence som han tar med sig in på banan. Storlek 43,5. Skostorlek tänker ni? Fel – Det är Davids bicepsmått.

Nyförvärv
Christian och Eric Samuelsson
Nu när brödraparets favoritställe – Glasskiosken på Åhus badstrand har stängt för säsongen och en flytt till Göteborg har skett blir det oerhört intressant att följa brödernas framfart. Om Bob & Mike hade servat som Karlovic/Isner hade vi där kunnat få en jämförelse med hur det har sett ut för ”The Åhus Brothers” på träningarna inför elitserien. Det har Inför serien slipats extra mycket på servess, inbrytningar, bröst mot brösthopp och ännu mer servess.

Skador
Viktor Stjern
Ett stort avbrott för i år och ett väldigt tråkigt besked att behöva ge är att ett av GLTKs största laghjärtan Viktor Stjern inte kommer till spel. Den officiella förklaringen är att studierna tog honom till Spanien denna termin, men genom säkra källor och följning av hans instagramkonto ger det dock mest skepnaden av att vara en enda lång solsemester med det motsatta könet.

Gusten
Den evigt unga legenden av svensk tennis Magnus Gustafsson, mentor för spelarna i laget och med ett minst lika stort laghjärta han. Har tyvärr dragit på sig känningar i ryggen när han i konstant motvind sprang tre maraton i rad. Det borde väl kroppen klara av var en kommentar som slank förbi. Vi hoppas på det bästa men kommer givetvis också bli ett stort avbräck för oss om ”Gusten” inte kommer till spel.

Sam Taylor
Grabben som är stöpt på dom hårdaste gatorna i Göteborg och som har ett nästan ogenomträngbart grundspel har tyvärr blivit tvungen att ställa in resten av säsongen pga av en långdragen handledsskada. Vi lider med Sam, men efter att Sam nu helt kommer att bosätta sig längst ner i gruvan och rikta in sig på att bli ett fysiskt monster inför starten av säsongen 2016 så tror vi att det kommer bli ett mycket framgångsrikt år!

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.