Uppdatering kring Coronavirus – Träna tryggt hos GLTK

Med anledning av Coronavirusets fortsatta spridning och Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd för Västra Götaland vill vi genom nedanstående vägledning begränsa risken för smittoöverföring i vår anläggning och försöka skapa en så trygg miljö som möjligt för fortsatt träning i vår anläggning.

Vi uppmanar alla som befinner sig i hallen att ta ansvar och följa riktlinjerna samt Folkhälsomyndighetens råd och vi kan inte nog understryka hur viktigt det är att vi tillsammans fortsatt respekterar rådande situation för att vi skall kunna bibehålla en trygg och säker miljö på klubben.

Ur ett smittskyddsperspektiv uppmanar vi alla till följande:

  • Ta ansvar för att minimera trängsel. Håll behörigt avstånd om två meter till personer i din omgivning. Undvik på alla sätt närkontakt.
  • Vuxna byter om möjligt om hemma före och efter passet. Barn och ungdomar byter om hemma. Omklädningsrummen hålls öppna, men alla bastuutrymmen hålls stängda.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten och använd handsprit, som finns överallt i anläggningen
  • Är du sjuk, även med milda symtom, ska du inte vistas i hallen utan stanna hemma.

Tills vidare:

Alla våra juniorspelare i vår organiserade verksamheter SKA om möjligt försöka ta sig till träningen UTAN att använda kollektiva färdmedel.

Vi kommer se till att varje bana är utrustad med en flaska med handdesinfektion. Före och efter träningen SKA varje spelare desinfektera händerna. Detta gäller tillsvidare.

All fysträning utanför bantid i organiserad form är inställd.

När det gäller padelverksamheten så försöker vi undvika samlingar och går direkt till vår bana. Följ noga våra tränare/ledares direktiv och anvisningar.

Vad beträffar tennisverksamheten så ställs all serietennis (förutom Elitserien) in och träning med spelare födda 2004 eller tidigare får inte ske i en större grupp.

För oss är en grupp med mer än 8 spelare på två banor att betrakta som en större grupp. Detta medför för träningen v 46, mån 9/11 och tills vidare att de grupper med spelare födda 2004 eller tidigare inte kommer att ha någon ledare på plats. Det gäller de grupper som har träning mån t.o.m torsdag i C-hallen 14.15-19.00.

Tennisgymnasiets träning är helt inställd och fysträning på egen hand ska bedrivas, helst utomhus.

Morningtennis kan vi erbjuda MEN utan instruktör på plats.
Detta gäller också onsdagens TTI.

Trevlig helg!
Ulf Börjeson/Klas Ivarsson/Martin Waktel

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.