Slutet gott allting gott

Då var det dags för den stora dagen.

Söndagen den 6:edecember var första gången i modern tid som vårt damlag spelar SM final.  Efter 23 år av Elitseriespel och en gedigen 5:e plats i maratontabellen var det slutligen finalpremiär.

Bussen var beställd och supportrarna började anlända. Peter och Johannes hjälpte till att räkna in folk och såg till att bussen kom iväg på utsatt tid.

Med hjälp av Westin Buss, tack Kenneth Johansson för förträfflig service, så gick resan som smort. Naturligtvis kom det regn på vägen men det hör som bekant till. Väl framme på arenan så fick vår supporterskara lite välbehövlig mat medans laget började förbereda sig för sista striden.

Det visade sig snart att vi hade gjort Malmöiterna oroliga vid vårt förra besök då vi så när höll på att knipa en poäng. Lösningen på detta var att flyga in ytterligare en världsmedborgare, denna gång från Österrike, för att förstärka laget.

Medan våra Skåneanhängare anslöt, bl.a. vår tidigare sportchef Ulf Pettersson dagen till ära skrudad i vacker blå GLTK tröja, så hölls det intervjuer. En som frågades ut var Sveriges Fed Cup kapten Lars-Anders Wahlgren som kort gav en lägesbeskrivning av svensk damtennis. Han nämnde bl.a. att ett par av svensk damtennis framtidsnamn återfinns i finallagen.   Tyvärr kom inte GLTK löftet Julia Rosenqvist till spel pga två stora internationella tävlingar i Florida, USA. Av Fair Plays alla framtidslöften kom ingen till spel utan dessa löften blev förpassade till att nöta bänken till förmån för utländska förstärkningar.

Efter att Johannes och Peter hade sett till att två GLTK flaggor var väl synliga så kunde spelet börja.

På andra dubbeln får Marina och Valeria sämsta tänkbara start mot Sandra Roma och Cornelia Lister med tidigt break emot sig så rinner första set på i snabb takt. På andra banan är det desto jämnare. Matilda och Jasmina bjuder på flera sevärda poäng och spelar sig fram till setboll i första set mot helinköpta dubbelparet från Österrike/Holland Patricia Mayr och Ewijk Chayenne. Efter brända setbollar blir det dags för ett nervpirrande tiebreak som tyvärr innebär setvinst för holländskorna. På andra banan krigar Marina och Valeria på och gör med coach Klas allt för att få till en vändning. Vändningen är nära men till slut blir det förlust med 5-7 i andra set. På första dubbeln fortsätter den jämna och välspelade matchen men de ack så avgörande tre lika poängen går denna dag med Österrike/Holland.

0-2 efter dubblarna och tung uppförsbacke. Ett nedslaget lag? Nejdå, utan vi går fortfarande för vinst och siktar på tre vinster i singel och därmed ett framtvingande av den nya regeln med en direkt avgörande dubbel om matchen står 3-3 efter singlarna.

Matilda får inte grepp på Cornelia Lister som för dagen är hal som en ål och den något bättre spelaren. Matilda jämnar ut spelet ju längre matchen lider och är på gång i slutet men faller med flaggan i topp med 1-6 3-6.

Marina lyckas inte riktigt skaka av sig dubbel debaclet utan kommer under mot Sandra Roma med 1-6 1-4. Samtidigt utspelar sig en välspelad match på förstasingeln mellan Andrea och Mayr där spelarna följs åt. Valeria tappar första set mot Chayenne. Nu börjar slutet kännas nära och allt känns hopplöst. Då startar Marina upphämtningen från 1-6 1-4 och vänder andra set och har 5-4 40-15 och två setbollar samtidigt som firma Valeria och Klas tillsammans har vänt på steken och tagit andra set med 6-1. För Andrea väntar avgörande matchtiebreak. Det finns hopp!  Detta släcks direkt då Marina tappar det vägvinnande spelet samtidigt som Valeria kommer under stort i matchtiebreaket.

Marina faller med 1-6 5-7 och Valeria åsamkas också en förlust med 5-10 i matchtiebreak. 0-5 i matcher och förlusten är ett faktum. Truppen går över till första banan där matchtiebreaket har tagit sin början. Jesper viskar försiktigt, med sin vanliga glimt i ögat. -Det är väl den som vinner sista bollen som vinner matchen?! Den andan präglar slutet då Österrikiskan får gipsarm medans Andrea vågar spela ut och avslutar matchen från 8-8 med först ett ess på T, och följer sedan upp med en dödande rak backhand på en kort serve. Härligt!

Matchen är över och vi har bärgat ett silver och kan bara gratulera Fair Play till ett SM guld.

Efter hemtransporten till Göteborg väntar de supportrar som inte kunde följa med på resan och kvällen avslutas med en välsmakande och välförjänt middag.

 

Tack alla för en fantastisk säsong!

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.