SM silver för herrlaget

Det blev tyvärr inget guld för GLTKs herrlag när dom gjorde upp om SM-finalen i Malmö i söndags. Fair Play stod för både motstånd och hemmaplan i finalmötet efter att obesegrade ha vunnit grundserien. Och det var en rafflande batalj åskådarna bjöds på.

Det blev en tuff start genom att Fair play kopplade greppet med 2-0 efter de inledande dubblarna. Men lagmatchen blev en rysare ända in till sista poäng ändå. I singlarna knaprade GLTK in försprånget bit för bit. När det var dags för den enda kvarvarande singelmatchen att avgöras i ett supertiebreak så var Fair Play TK i ledning med 3-2 i matcher. Där drog Isak Arvidsson från hemmalaget längsta strået mot GLTKs Markus Eriksson och lyckades efter stor dramatik vinna tiebreaket med 10-8. Därmed var lagmatchen klar och sifforna skrevs till 4-2 i matcher, Fair Play TK.

Det var med en chartrad buss som GLTK familjen åkte ner till Malmö för att bränna det sista krutet på seriesäsongens avgörande match. Med ca 70 -80 supporters på plats i olika åldrar kunde laget inte haft ett bättre stöd från läktaren. GLTK flaggor hängde över räckena och gjorde Fair Play hallen 200 % vackrare. Trumslående GLTK juniorer dunkade i sina trummor så att det ekade ända ner till Malmö station. Med tilläggande tutor, vuvuzelor och hejaramsor i ryggen äntrade spelarna planen och lämnade sina hjärtan där. Att se tillbaka på säsongen och konstatera att herrlaget tar med sig ett SM silver hem är glädjande. Detta var herrlagets första final sen 2003, och i år var serien tuffare än var den har varit på många, många år. Och det är med en otrolig stolthet vi ser tillbaka på säsongen och tackar alla för allt fantastiskt fint stöd vi har fått. Att åka ner till Malmö och genom er hjälp få det att kännas som på hemmaplan var något helt magiskt.

 

sm silver

 

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.