Summer av årets inledande Vintertourtävlingar

Under årets första två veckor har Vintertouren dragigt igång på allvar. I första tävlingen för året som spelades i Eskilstuna TK ställde Marina Yudanova och Olivia Alfredsson upp från GLTK. Olivia fick ge sig i kvalfinal men fick chansen i huvudtävlingen efter att det blivit ett återbud. Olivia fick där tyvärr tuff lottning där Paulina Wulcan från Lidköpings TK blev för svår i första omgången efter en välspelad match. Marina kvalade in och gick till semifinal. Åter igen stod hon för en fin bedrift när hon för andra gången i rad slog Anette Munozova från Näsbyparks TK i tre set. I semifinalen blev det stopp också för Marina mot Paulina Wulcan i två raka set.

I veckan som gick spelades sedan den största Vintertouren för året med 30.000kr i prispengar att slåss om i både dam och herrklassen på anrika Växjö TK. GLTK hade en bred trupp på pappret och ställde upp med 7st spelare totalt. Ledare Jesper kunde i samråd med spelarna konstatera att Småland visade sig från sin sedvanliga sida och det var svårt att bedöma om det var kallast inne i hallen eller ute i snön bland dom 16 minusgraderna som prydde vinterlandskapet. Efter att turneringen dragit igång under Torsdagen så kunde dagen summeras med att Olivia Alfredsson och Katarina Sasaroga tyvärr fick ge sig i första omgången av kvalet och Tova Tobrand i andra omgången. På fredagen anslöt sedan Victoria Saldh, Julia Rosenquist, Eric Samuelsson och Daniel Appelgren till GLTK truppen för att inta scenen efter direktkvalifikation. Där blev det inget spel för Daniel och Julia i och med att de var seedade medan Eric och Victoria stod för varsin vinst. Efter att gänget snabbt värmt händerna utomhus så stod den årliga sprintdubbeln på schemat för att avrunda dagen. Victoria/Tova kom på en fin andraplats, likaså Daniel i par med Linus Frost, medan Eric Samuelsson/Undertecknad fick nöja sig med att vinna gruppen bland tvåorna från poolspelet.

Lördagen innebar fler GLTK framgångar. Victoria stod för en fantastisk fin och meriterande vinst över två år äldre och klart högre rankade Emma Milicevic Tabergs TK där hon efter att ha vänt underläge med 2-4 till 6-4 i avgörande set kunde fira med ett segervrål. Tanken var tyvärr sedan lite för tom för att efter en snabb lunch kunna ge Brenda Njuki, Fair Play TK en ordentlig match om en plats i semifinalen. Julia stod också hon för bra insatser under dagen när hon gjorde kortvarade besök på tennisbanan och avverkade unga Jessica Mridha och Karolina Tilander för en plats i semifinalen.

Efter att blivit tvungna att byta bana då istapparna började lossna inne på bana C1 och hota spelarnas säkerhet fick Eric tyvärr ge sig mot Norges Joachim Bjerke i två raka set. Daniel hade i andra omgången inga problem att spela ut Linus Bergevi, Helsingborgs TK i två raka set för att sedan få WO i kvartfinalen mot hastigt insjuknade Linus Frost Elfsborgs TK.

Söndagen innebar semi och finalspel och sista dagen av tävlande. Daniel var först ut och vann snabbt första set med 6-0 innan Jonathan Mridha, KLTK gav upp. Banan låg något uppvärmd och klar men det var inte riktigt Julias dag då hon fick ge sig mot Cornelia Lister, Fair Play i två raka set. Tyvärr blev det ingen GLTK titel denna helg då Pablo Figueroa, Fair Play finalslog Daniel med 64 76 efter imponerande servande matchen igenom.

Som avrundning väldigt fin insats av gänget och nu jobbar vi vidare!

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.