Damerna ett steg närmare SM final

Under söndagen utspelades en väldigt viktig batalj på SALKs anrika anläggning i Stockholm. Matchen som alla pratade om från norr till söder skulle äntligen äga rum. Matchen där vinnarna skulle skaffa sig ett riktigt bra läge att nå SM final. Värdlaget SALK som låg trea i tabellen före dagens möte tog emot GLTKs respektingivande trupp som gått från klarhet till klarhet under seriens gång. Redan på morgonen kände vi att det luktade poäng för GLTKs damer. När taxin stod framför Pizzeria Pomodoro 06.05 kom det vi alla längtat efter att känna sen vi klev upp ur våra varma sängar. Regn. Och ännu mera regn. Regnet har varit signifikativt för varje spelad match och har blivit lite som en maskot för elitseriedamernas framfart. I busväder har minibussen legat som en stoppkloss i högerfältet, samtidigt som Carl Demans ”vafan” och bra moral har dominerat i bussen.

Efter en utmärkt flygtur med regn fick tjejerna en kanonstart på lagmatchen. Formstarka dubbelparen Jasmina/Matilda och Valeria/Marina visade på nytt att dom gamla är äldst. Efter ett hjärtskärande och välspelat första set som Jasmina/Matilda vann i tiebreak hördes enbart ”Come on” och ”Jaaadåå” från GLTKs planhalva och 6-1 summerar dominansen av andra set. Valeria och Marina fick en ganska behaglig resa i första set som vanns med 6-3 Andra set blev en svängig historia där coacherna svävade mellan hopp och förtvivlan om vartannat. Men efter ett orutinerat försök till att ”tjossa” in en förstaserve som var klart ute väcktes de ryska björnarna och från underläge 4-5 togs 3 raka game och tjejerna bättrade på säsongens dubbelfacit till 11-1 i matcher.

Dags för singelspel och Andrea mötte Malin Ulvefeldt på första singeln. För dagen spelade Malin lite för tungt för Andrea, trots bra chanser i första set, blev det seger i två raka set för Malin efter bra servande och tunga grundslag från SALK tjejen. Matilda hade för dagen en omöjlig uppgift när hon ställdes mot ett ”Redbull ger dig vingar” inspirerat spel av Jacqueline Cabaj Awad. Vinnare sköts från höger/vänster på låga bollar som på höga. Inga slicar i världen räckte till och det var bara att lyfta på hatten och be om Jacquelines frukostrecept. Samtidigt hördes dock glädjevrål från Bana 4 och Marina hade återigen stått för en fantastisk insats när hon fullföljde sin plan ”operation krossa” och GLTK hade knipit en otroligt viktig poäng genom ledning med 3-2 i matcher.

När samtliga spelare i laget tog upp sina ”Heja Valeria” skyltar hade Valeria hunnit vinna första set och kriga sig tillbaka till en 4-5 ställning i andra set mot Beatrice Cedermark. Efter taktiskt schackspel från båda damerna knep till slut Beatrice andra set med 7-5. En tappert kämpande Valeria som hade krigat som ett djur hela matchen hade behövt en dubbeldos proteinpudding när matchen skulle avgöras i supertiebreak. Det rann iväg till Beatrice fördel och SALK vann sista matchen och lagen delade på ett poäng var då lagmatchen slutade 3-3.

Efter väldigt fina insatser av tjejerna ekar nog GLTK!!!!!! vrålet fortfarande inne i SALK hallen. Genom att tjejerna tog en poäng ligger tjejerna kvar på 2a plats med 9poäng och Taberg går om SALK och intar 3e platsen med 8poäng. Taberg möter i sista matchen tabelltoppande Fair Play och på tisdag spelar tjejerna sista matchen för säsongen i den raka serien. Kl. 17.00 smäller det i C-hallen på GLTK och vi behöver allt stöd som kan fås!! Ta med era kompisar, släkt, barnvakter, alla ni känner och stötta fram GLTK tjejerna till en SM final!! I skrivande stund droppar regn på fönsterrutan på SJ tåget mellan Stockholm – Göteborg och det ligger något i luften. NU KÖR VI!

(Fotnot) Finalen spelas nästa söndag mellan dom två främsta lagen i serien där Fair Play redan säkrat spel på hemmaplan genom en ointaglig poängledning inför sista matchen.

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.