Damerna till SM final!

Vilket avslut denna tisdag bjöd oss GLTK:are på! Tjejerna hade fördelen att ha hemmaplan i den sista och avgörande omgången som skulle bestämma vilket lag som möter Fair Play i guldmatchen på söndag i Malmö. Med ett starkt, högljutt och samtidigt musikaliskt publikstöd i ryggen klarade GLTKs eminenta damlag att hålla nerverna i styr och ordna en riktigt skön 4-2 seger mot Lidköpings TK. Efter att tjejerna nu säkrat finalplatsen i Malmö kan vi stolt meddela att damlaget har kvalificerat sig till den första elitseriefinalen i GLTKs historia på damfronten!

Lagmatchen började som sig bör med dubbelspel på två banor. Efter tjejernas tidigare framfart i dubbelspelet var det inget svårt val för coacherna att nominera laget denna dag heller. Jasmina/Matilda tog sig an Lidköpingstjejerna Paulina Wulcan/Klara Alenäs och Valeria/Marina mötte Maja Örnberg/Victoria Morvayova.  Inne på bana 9 växlade Jasmina och Matilda aggressiva returer med klockrena volleyinbrytningar om vartannat och tog den så viktiga första poängen till GLTKs fördel! Samtidigt som tjejerna hade full kontroll på bana 9 fick Valeria och Marina en sämre start i sin match. Ett stort försprång som inte gick att ta in resulterade med att Lidköpingstjejerna vann första set med 6-4. I andra set höjdes både spelet och energin och tjejerna fick en bra start. Västgötskorna lyckades komma tillbaka men GLTK vann ett rafflande tiebreak. Efter en jämn start där Lidköping sen tog en 4poängs ledning i det avgörande matchtiebreaket trodde nog samtliga i C-hallen att det var ett tecken på att vändningen var kommen när Marina lyckades med bedriften att rädda matchboll genom en otagbar stoppbollssmash. Försprånget var dock för stort och Lidköping tog hem matchen med 10-8.

Efter att bengalröken slutat ryka inne i C-hallen kunde singelspelet äntligen börja. Andrea stod för en riktigt bra prestation när hon besegrade Maja Örnberg i två raka set på förstasingeln. Tätt därefter vrålades det högt inne i andra delen av C-hallen och Marina hade återigen visat sig vara 25nummer för stor för att rå på. I samma veva hördes en stor knall på banan bredvid. Valerias backhandsida hade återigen avfyrat en projektil och befann sig i supertiebreak mot Jennifer Jussi och snart stod det 4-1 i matcher till GLTK! På bana 11 samlades sen hela publikskaran för att heja på Matilda som avslutade lagmatchen. Med publikens stöd och Matildas fighting spirit spelade hon hem andra set i mycket fin stil och det var dags för det andra avgörande matchtiebreaket för dagen. Tyvärr så kunde inte ens Matildas härliga läkarstudentkamrater som i tid och otid applåderade på med gott hjärta hindra Paulina från att avsluta med en imponerande serve och sluggerinsats när det gällde som mest.

4-2 vinst och tjejerna är i final! På söndag kommer även en supporterbuss för omkring 50 personer att åka ner till fiendeland. Det vore såklart roligt om både våra juniorer som vuxna tog chansen att heja på våra tjejer och ge dom det extra stöd som kan vara helt avgörande i SM-guld striden! Anmäl er redan idag till vår klubbdirektör Ulf Börjeson! Det är först till kvarn som gäller och det är högre tryck på biljetterna än till en Håkan Hellström spelning på Ullevi.

På söndag tar vi dom!

GUACAMOLE!

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.