Belysningsarbete på GLTK

Runt 2001-2002 började samarbetet med Tivalux som noga arbetat med vår inomhusbelysning i padelhallen. Bländning är känsligt i en padelhall och det har legat som huvudfokus vid belysningsarbetet. Strålkastarna i padelhallen har ett behagligt ljus, klass 1, som inte bländar och där fokus ligger på att få ett harmoniskt spelljus.

På utomhusbanorna är tanken att energi inte ska gå till spillo och ljuset är riktat i olika vinklar för att få den ultimata ljussättningen för just tennisspel. Förutsättningarna på tennisbanan på innergården var att det redan fanns ett fundament och med hjälp av en italiensk leverantör fick dom proffshjälp och anpassade ljussättningen som ska vara skapat för lite mindre sportarenor.

De fyra stolparna är laborerade och vinklade i olika grader för att ge det perfekta ljuset. Effekten är svagare som leder till ett miljömedvetet tänk och energisparande.

Mängden ljus är fördelad och fokus har legat på att sikta ljuset för att bollen och spelet ska bli så tydligt som möjligt. Tanken är också att påverka så att skuggningen inte påverkar spelet. En viktig del i arbetet var också att försöka undvika att tennisbelysningen skulle påverka spelet på första padelbanan och att Nordic Wellness inte skulle störas av belysningen.

Det har varit ett intensivt jämförelsearbete innan ljussättningen gjordes och lagts ner mycket tid på att ljuset ska bli så bra som möjligt.

Ni får en ultimat spelupplevelsen hos oss på GLTK!

Visa alla nyheter

Kontakta oss så skapar vi en kurs eller aktivitet som fyller ert behov.